​Karel Appel (°1921 | +2006)

Karel Appel ResonansKarel Appel was een Nederlands schilder en beeldhouwer in de moderne kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw, die tot de expressionisten kan worden gerekend. Hij is één van de stichters van de Cobra beweging waar hij steeds trouw gebleven is aan de uitgangspunten van deze beweging.

Karel Appel is een individualist met een sterke en spontane scheppingsdrang met een vurig kleurenpalet.

Het gevecht met de materie staat steeds centraal.

Functie Van Kanarie In Kolenmijn Erectiepillen Kopen Bij Apotheek Functie Van Kanarie In Kolenmijn

Onze Karel Appel Collectie

Karel Kappel kopen? Wij hebben steeds een vaste collectie van Karel Appel in onze showroom te Gent. Indien u sterke interesse heeft in deze kunstwerken, spring gerust binnen. Hieronder ziet u een collage van onze volledige Karel Appel collectie. Alle kunstwerken zijn steeds netjes en passend ingelijst.
Prijzen en Info

Wenst u graag de prijs te weten voor een kunstwerk van Karel Appel? Wij beantwoorden ook uw vragen of plannen een bezoek in onze kunstgalerij voor deskundig advies. Gelieve uw gegevens achter te laten, via onderstaand contact formulier. Wij nemen heel spoedig contact op met u.
Citaten van Karel Appel

Appel deed veel gevleugelde uitspraken, die bij het brave publiek in de jaren na de Tweede Wereldoorlog de nodige weerstand opriep:

  • Ik rotzooi maar een beetje aan. Ik leg het er tegenwoordig flink dik op, ik smijt de verf er met kwasten en plamuurmessen en blote handen tegenaan, ik gooi d’r soms hele potten tegelijk op. Tegen het blad Vrij Nederland naar aanleiding van de film door Jan Vrijman.
    Deze uitspraak gaf in het Bargoens aanleiding tot de creatie van het werkwoord “aanappelen”, met de betekenis “met onverschillige willekeur te werk gaan” of “maar wat doen”. Het woord raakte later waarschijnlijk in onbruik toen Appel algemeen als kunstenaar werd aanvaard.
  • Ik schilder als een barbaar in deze barbaarse tijd.
  • Ik heb in de loop van de jaren geleerd hoe ik olieverf op doek moet brengen. Ik kan nu met verf alles doen wat ik wil. Maar het is nog steeds een strijd, nog steeds een gevecht. Op het ogenblik zit ik nog in de chaos. Maar het is nu eenmaal mijn aard om de chaos positief te maken. Dat is tegenwoordig de geest van onze tijd. We leven altijd in een verschrikkelijke chaos, en wie kan de chaos nog positief maken? Alleen de kunstenaar. Monaco, 1986.
  • Tais-toi et sois belle. Houd je mond en wees mooi, tegen Sonja Barend.
  • Ik gebruik ook meer verf!!, nadat Appel een groot deel van de revenuen van een Cobra-groepsexpositie in eigen zak had gestoken.