Varia Kunstwerken

Naast onze collectie van Karel Appel – Corneille – Alechinsky, hebben we nog top kunstwerken. Op deze pagina, maken we een onderscheid tussen de verschillende artiesten.
Jiri Anderle (1936)

Jiří Anderle is een Tsjechische schilder en graficus. Hij was van geassimileerde Duitse etnische afkomst van vaderszijde kant. In 1961 studeerde hij af aan de Academie voor Schone Kunsten. Ontdek zijn kunstwerken uit onze collectie hier.

 

Jacques Doucet (1924-1994)

In de Tweede Wereldoorlog was Doucet een politiek gevangene. Deze ervaring had een grote invloed op zijn latere werk. Na de oorlog ontmoette hij Corneille in Boedapest. Corneillle introduceerde hem in de Experimentele Groep in Holland. Na lid te zijn geworden van Le Surréalisme Révolutionnaire, sloot hij zich in 1948 aan bij de Cobra-beweging. Zijn werk kenmerkt zich door een abstract expressionisme, waarbij hij zijn verf zwaar opbracht.

 

Hans Scheire
PRIJZEN EN INFO

Wenst u graag de prijs te weten van een kunstwerk uit onze collectie? Wij beantwoorden ook uw vragen of plannen een bezoek in onze kunstgalerij voor deskundig advies. Gelieve uw gegevens achter te laten, via onderstaand contact formulier. Wij nemen heel spoedig contact op met u.

[contact-form-7 id=”42″ title=”Contactformulier”]