Pierre Alechinsky (°1927)

Pierre Alechinsky resonansPierre Alechinsky ’s kunstwerken worden gekenmerkt door krioelende lijnen en vormen.

Fantasie wezens bevolken vele van zijn werken. Op een organische en speelse wijze drukt hij zich uit. Spontaniteit is sterk voelbaar. Een diepgaande invloed van de Japanse kaligrafie is in vele werken aanwezig. Alechinsky is in de eerste plaats een graficus.

Hij behoort tot de schare authentieke Belgische kunstenaars met een internationale uitstraling.

 

Onze Pierre Alechinsky collectie

Pierre Alechinsky kopen? Wij hebben steeds een vaste collectie van Pierre Alechinsky in onze showroom te Gent. Indien u sterke interesse heeft in deze kunstwerken, spring gerust binnen. Hieronder ziet u een collage van onze volledige Pierre Alechinsky collectie. Alle kunstwerken zijn steeds netjes en passend ingelijst.
PRIJZEN EN INFO

Wenst u graag de prijs te weten van een kunstwerk van Pierre Alechinsky? Wij beantwoorden ook uw vragen of plannen een bezoek in onze kunstgalerij voor deskundig advies. Gelieve uw gegevens achter te laten, via onderstaand contact formulier. Wij nemen heel spoedig contact op met u.
 Biografie van Pierre Alechinsky

Pierre Alechinsky volgde van een opleiding in de (boek)illustratie, typografie en fotografie te Brussel. Hij ontdekte in 1945 de kunst van Michaux en Jean Dubuffet. In 1949 sloot Alechinsky zich actief aan bij de Cobra, samen met Dotremont. Hij nam deel aan de beide Cobratentoonstellingen, in 1949 en 1951. In 1951 vertrok Alechinsky naar Parijs en maakte kennis met de kunstenaars Giacometti, Bram van Velde en Asger Jorn. Tijdens de eerste helft van de jaren 50 werd zijn werk steeds vrijer en kan men abstracte aanzetten in de belijning zien. Vanaf 1954 kwam Alechinsky onder invloed van de Chinese schilderkunst via Wallase Ting en begon de kalligrafie hem sterk aan te trekken; Alechinsky wilde een brug slaan tussen Oosterse en Westerse kunst.

*** Bron – Wikipedia